Sorry maar deze website support geen Internet Explorer. We adviseren je om te veranderen van browser.

Benieuwd of onze methode bij je past? Plan direct een vrijblijvende belafspraak in of bel direct 085 - 0043 918.

Zit jij goed op je plek? Vaak kunnen we vanuit gevoel die vraag wel beantwoorden. Maar alleen dat gevoel zegt nog niet zo veel. Een RealDrives test geeft concreet inzicht in persoonlijke drijfveren door middel van herkenbare kleurprofielen. Wat zijn voor jou intrinsiek belangrijke drijfveren? En hoe verhoudt zich dat tot hoe je je in de praktijk gedraagt? Alleen al het begrip van waarom we ons soms voelen zoals we voelen helpt om daar beter mee om te gaan, bovendien kun je op basis hiervan als dat nodig is concreet met verandering aan de slag.

Op precies dezelfde manier draagt het delen van inzichten in drijfveren binnen teams enorm bij aan het werkgeluk en de productiviteit van teams. Er ontstaat inzicht in patronen, begrip voor elkaar neemt toe en we leren waaraan en hoe we het beste met elkaar kunnen samenwerken. Bovendien ontwikkel je gemeenschappelijke waarden en regels rondom hoe je met elkaar samenwerkt en een gemeenschappelijke taal om dingen bespreekbaar te maken.

Interesse in deze training?

Plan direct een belafspraak

Michelle Wiesman

Coach/Partner
Idea brain wave

Herken je dit?

 • Niet iedereen is overal ‘even goed’ in. Sommige dingen zijn ongemakkelijk of lastig maar het is niet altijd duidelijk hoe dat komt.
 • Sommige mensen werken lekker samen, anderen minder. Het is moeilijk om het daar over te hebben. Mensen zitten soms vast in hardnekkige rolpatronen: “Zo is iemand nu eenmaal”.
 • Er is niet altijd waardering voor de dingen die mensen goed doen, en mensen worden soms hard afgerekend op dingen die juist lastiger voor hen zijn.
 • Zo verdwijnt de energie soms uit het team, in plaats van dat iedereen energie van elkaar krijgt. Iedereen gaat maar weer zijn eigen ding doen.
Time stopwatch progress

Wat gaan we doen?

 • We brengen door middel van een online RealDrives test ieders persoonlijke drijfveren in kaart. Er is een uitgebreide persoonlijke toelichting op die drijfveren en hoe die zich verhouden tot het gedrag in de praktijk.
 • We voegen een deel van die inzichten ook samen per team om zo inzicht te geven in wat de onderliggende drijfveren zijn die zorgen voor de team dynamiek die elke dag te zien en voelen is.
 • In een gezamenlijke sessie geven we uitleg over de verschillende drijfveer profielen die er zijn (op basis van kleurprofielen) en koppelen de inzichten uit de tests van het team terug. Wat kunnen we hiervan leren? Zijn er dingen in ons gedrag of op andere vlakken die we zouden willen veranderen op basis van deze inzichten? Hoe kunnen we gedrag en drijfveren van anderen beter op waarde schatten? Hoe kunnen we een goed (project)team samenstellen waarin mensen elkaar aanvullen?
 • In een follow-up sessie evalueren we na een tijdje wat het effect is geweest van de inzichten en geven we tips hoe iedereen in de toekomst zelf op een structurele manier met de inzichten kan blijven werken.
Paper plane

Het resultaat?

 • Je hebt meer inzicht in je eigen drijfveren en kunt jezelf daardoor beter in je kracht zetten.
 • Je hebt meer begrip voor de drijfveren van je collega’s en kunt ook hen beter in hun kracht zetten.
 • Waar in de team dynamiek voorheen regelmatig weerstand, geslotenheid en irritatie de kop op staken, verandert dat nu meer in veiligheid, openheid en waardering.
 • De focus verschuift naar elkaar helpen om samen doelen te bereiken, in plaats van dat ieder zich vooral op zijn eigen doelen richt.
Checklist

Opzet training

De training bestaat uit 3 stappen om ontwikkeling van vaardigheden te ondersteunen en gedragsverandering te waarborgen:

 • Stap 1: Individuele online intake op basis van RealDrives (ca. 15 minuten)
 • Stap 2: Gezamenlijke sessie met uitleg van de RealDrives kleurprofielen en terugkoppeling van de inzichten van team (1 dag, ca. 2 weken later)
 • Stap 3: Evaluatiesessie: borging van de gedragsverandering (2 uur, ca. 5 weken later)

Aantal deelnemers: 8-12 deelnemers per training

Kosten: € 3.250 per training (in-company) excl. BTW, kosten voor RealDrives test (€250 per deelnemer), materiaal- en reiskosten

Meer trainingen tegelijk inplannen? We horen graag van je zodat we een aanpak en begroting op maat kunnen maken. Ook kan deze training gecombineerd worden in een programma met onze andere trainingen zodat dé drie randvoorwaarden voor een organisatie om succesvol aan een strategie te kunnen bouwen geadresseerd zijn:

 • TIME MANAGEMENT: Geef jezelf grip op je tijd, alleen zo kun je focussen op dingen die er écht toe doen.
 • TEAMDYNAMIEK: Ontdek ieders drijfveren, zet mensen op de juiste plek en haal het beste uit elkaar.
 • TARGETS: Stel doelen waar mensen wat mee kunnen, voor betrokkenheid en energie.

Interesse?

Executive Coaching

Zijn de thema's hierboven herkenbaar, maar gaat het dan niet alleen over jezelf maar over je hele organisatie? Een gezonde team dynamiek klinkt misschien als een operationeel thema - toch kan het het verschil maken in of een strategie slaagt of niet. Het is één van de drie basisvoorwaarden waaraan een organisatie moet voldoen om effectief samen te kunnen werken en successen te boeken.

In haar Executive Coaching sessies begeleidt Michelle Wiesman (founding partner van Master in Teams) ondernemers en senior managers bij een integrale aanpak om organisaties die vastgelopen zijn of niet optimaal presteren weer soepel te laten draaien. Interesse? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

{{ formTitle }}

{{ formContent }}